Biography

Pimeä kuukausi / The dark month

Istu, ole hyvä.” lääkäri sanoo. Mihin? En näe yhtään mitään. Lääkäri ohjaa tuolille, kyselee ja alkaa tutkimaan. Saan vastauksen lähes samantien; verkkokalvo on irronnut kokonaan. Päässä sumenee, puheensorina kuuluu jostain kaukaa. Muistan vain kuinka lääkäri sanoo, että leikkaus voidaan tehdä vasta kuukauden päästä. Silmää on leikattu lyhyessä ajassa jo niin monta kertaa, että sen täytyy saada rauhoittua. Pääsen kotiin.

Kuukausi täysin ilman näköä. Pelkkää mustaa, vain omat ajatukset. Yritän ajatella positiivisesti, että onneksi voidaan sentään vielä leikata. Mies tekee kaiken, hyvä ettei syötä mua. Siihen en sentään suostu, vaan yritän sormin tunnustella missä lautanen on, missä mitäkin on. Sotkua joka paikassa, mutta mies ei hermostu kertaakaan. Käyn kuumassa suihkussa joka ilta, se rauhoittaa. Mies on sillä välin laittanut sängyn valmiiksi, tuoksukynttilän palaamaan. Laventelin huumaava tuoksu leijailee makkarissa ja mietin onko tämmöisiä aarteita olemassakaan. Mies, joka aidosti välittää ja rakastaa – uskoo sinnikkäästi parempaan huomiseen.

Sit down, please.” The doctor says. Where? I see nothing. The doctor directs the chair, inquires and starts to explore. I get the answer almost immediately; the retina is completely detached. The head is blurred, the voice line is somewhere far away. I only remember how the doctor says that surgery can only be done in a month’s time. The eye has been cut in a short time, so many times that it needs to calm down. I get home.

A month without vision. Just black, just your own thoughts. I try to think positively that luckily, you can still cut. The man does everything, good not to eat me. I do not agree, but I try to feel the finger where the plate is, where it is. Clutter everywhere, but the man doesn’t get nervous once. I go to a hot shower every night, it calms down. In the meantime, the man has put the bed ready, lit the scented candle . Lavender’s dizzy smell floats in the bedroom and I wonder if there are any treasures like that. A man who genuinely cares and loves – believes in a better tomorrow.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *