Biography

Valkoinen keppi / White stick

Tuijotan myrkynvihreää vessan seinää. Erotan värin juuri ja juuri. Paha silmätulehdus on saatu kuriin, mutta on jättänyt silmääni pysyvästi pahat vauriot. Tuntuu niin epätodelliselta kaikki, en millään pysty käsittämään mitä on tapahtunut. Kohta herään omasta sängystäni ja kaikki on niinkuin ennen. Tämä on vain painajaisunta, eikö niin?

Huoneen ovi avautuu ja sisälle astuu mies. Tulee luokseni, kättelee, esittelee itsensä. Hän tuntuu olevan yli-innokas ja kertoo, että harjoitellaan valkoisen kepin käyttöä. Mitä?! En todellakaan halua koskea koko keppiin! Olen kauhuissani ja järkyttynyt samaan aikaan. Mies saa jollain ihmeen tavalla puhuttua minut ympäri ja niin tartun tärisevin sormin valkoiseen keppiin. Tuntuu ihan hirveältä. Kuljen pitkin sairaalaan käytävää keppi kädessä ja välillä tekisi mieli vain heittää koko keppi jonnekin mahdollisimman kauas. Mies neuvoo innoissaan ja sekin ärsyttää. Mitä kivaa tässä muka on? Nieleskelen itkua ja ajattelen; ” Mä selviän vielä tästä!

I’m staring at the dark green wall of the toilet. I distinguish the color just and just. Bad eye inflammation has been under control, but has left my eyes permanently badly damaged. It feels so unreal, everything I can not understand what has happened. I wake up from my own bed and everything is like before. This is just a nightmare, isn’t it?

The room door opens and the man enters. Comes to me, shaking hands, presents himself. He seems to be over-eager and tells us that he is practicing white stick. What?! I really don’t want to touch the whole stick! I am shocked and upset by the same time. The man gets in a miracle by talking around me and grabbing my fingers with a white stick. It feels awful. Walking around in the hospital with a stick in hand and sometimes it feels like just throw the whole stick somewhere as far as possible. The man advises with excitement and also irritates. What’s nice about this? I swallow crying and thinking; ” I’ll survive this! ”

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *